maanantai 11. lokakuuta 2021

Omena-toscapiirakka

Omenatoscapiirakka
















Leivoin aiemmin syksyllä tämän piirakan, jossa oli kiinnostavasti laitettu omenasiideriä pohjataikinaan. En osaa sanoa, millainen vaikutus sillä oli, mutta joka tapauksessa piirakka oli oikein hyvää ja mehevää. Uskoisin, että siiderin voi korvata helposti myös omenamehulla. Toscakuorrutetta ei ole tullut tehtyä todella pitkään aikaan, joten sekin tuli sopivasti tässä samalla. Ohje on otettu Meillä kotona -sivustolta täältä

Pohja
4–5 omenaa ( n. 500 g, kotimaisia)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1½ dl omenasiideriä

Toscakuorrute
50 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Huuhtele omenat, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, kardemumma ja suola. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja siideriä. Nostele varovasti tasaiseksi. Sekoita joukkoon ⅔ omenapaloista.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 22 × 32 cm). Lisää pinnalle loput omenakuutiot. Paista 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, noin 30 minuuttia.

Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa välillä sekoittaen. Levitä kuuma kuorrutus kakun päälle. Paista uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti