Pääsiäisen aikaan tein kahvipöytään teeman sopivia suklaaleivoksia, jonka ohjeen löysin Kotivinkistä. Nämä oli vähän mokkapalatyylisiä, mutta ei ihan samoja. Kuorrute oli ainakin paksumpi ja suklaisempi, kun siihen tuli oikeaa suklaata. Leivokset sai myös helposti muokattua maidottomaksi.
Rairuoholeivokset
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa (tai kaura-/soijamaitoa)
1 dl vahvaa kahvijuomaa (kahvia)
0,5 dl rypsiöljyä
1 muna
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa
Pinnalle:
1,5 dl kookoshiutaleita
Vihreää geeli- tai pastaväriä
Voitele tai vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen piirakka- tai uunivuoka (20x30 cm).
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, kahvi, öljy ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Lisää kerma ja vatkaa vielä hetki.
Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Värjää kookoshiutaleet ja ripottele ne kuorrutuksen päälle. Koristele esim. pienillä suklaamunilla tai karkkirakeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti