tiistai 19. tammikuuta 2021

Suklainen syntymäpäiväkakku (maidoton)

Suklaatäytekakku
















Tyttäreni syntymäpäiväkakkutoiveeseen kuului suklaata ja vaahtokarkkeja, joten suunnittelin niistä tällaisen lopputuloksen. Juhlinta tapahtui pienellä porukalla, joten tein vain neljän munan kakkupohjan, jonka paistoin sydämenmuotoisessa silikonivuoassa. Täytteeksi laitoin suklaalla jämäköitettyä kauravispiä, ja koristeeksi tietysti niitä vaahtokarkkeja.

Suklainen täytekakku
noin 15 hengelle

Neljän munan tumma sokerikakkupohja

4 kananmunaa (punnitse)
0,7 x g munien painosta sokeria
0,7 x g munien painosta jauhoja, joista kaakaojauhetta n. 0,5 dl (osa voi olla myös perunajauhoja)
(1 tl leivinjauhetta)

Riko munat kulhoon (punnitse) ja vatkaa hetken aikaa. Lisää sokeri ja vatkaa suurella nopeudella, kunnes saat vaaleaa, jämäkkää vaahtoa. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Maidoton suklaatäyte
kakun kahteen väliin

3 dl kauravispiä
150 g tummaa suklaata (maidotonta)
n. 50 g kotimaisia pakastevadelmia

Kostutukseen
n. 1,5 dl soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa vispi jämäkäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Kaada suklaa kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoiluastialle ja kostuta. Halutessasi voit laittaa irtopohjavuoan tai reunakalvon kakun ympärille. Levitä päälle noin puolet täytteestä ja painele täytteeseen vadelmia. Tee samoin toinen kerros. Aseta kolmas pohja päällimmäiseksi ja kostuta. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.

















Koristele kakku. Itse laitoin päällimmäisen kakkupohjan päälle ohuelti ylijäänyttä täytettä ja vatkasin noin desin verran kauravispiä pursotuksia varten, värjäsin sen marjamehulla vaaleanpunaiseksi. Päälle vielä nomparelleja ja vaahtokarkkeja. Reunat olivat sen verran siistit, niin jätin ne paljaaksi ”nakukakku” tyyliin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti