lauantai 9. marraskuuta 2019

Pätkisjuustokakku

Pätkiskakku
















Synttärijuhlien toiseksi kakuksi tein pätkisjuustokakun. Etsin ohjetta monesta eri paikkaa ja muokkasin lopulta oman version mieleisekseni, vieraita oli kuitenkin tulossa paljon, joten halusin tehdä 24 cm vuokaan ja suht korkean kakun. Sokerin meinasin ensin unohtaa lisätä kokonaan ja laitoinkin sitä lopulta aika vähän muista ohjeista poiketen, mielestäni ei enempää tarvinnut. Kakku onnistui oikein hyvin, maistui selvästi pätkikseltä. Harmi vaan, ettei tätä kakkua pysty tekemään laktoosittomana.

Pätkisjuustokakku
24 cm vuokaan

Pohja:
235 g domino-keksejä
65 g voita

Täyte:
3 dl vispikermaa
450 g tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
2 pss Pätkis mini bites (osan voi säästää koristeluun)
5 liivatetta
2 rkl maitoa

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin, sekoita myös sokeri joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kuumenna maito kiehuvaksi. Purista liivatteet ja liuota maitoon. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti