tiistai 18. kesäkuuta 2019
Perinteinen raparperipiirakka
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka tuli tehtyä viikonloppuherkuksi, kun sain ison kasan raparperia ystävältäni. Kokeilin tällaista yksinkertaista kermaviilipiirakkaa tällä K-ruoka-sivuston ohjeella.
Hyvää oli!
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
1 dl Flora Culinessea
1 kananmuna
Täyte:
5-6 dl raparperipaloja
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli isossa kulhossa. Lisää rasva ja muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä raparperipalat pohjan päälle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle tasaisesti.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti