keskiviikko 29. toukokuuta 2019
Terveellinen smoothiekakku (maidoton)
Kokeilin jokin aika sitten ensimmäistä kertaa smoothiekakkua, ja se onnistui aika kivasti, joten halusin nyt kokeilla uudestaan maidottomalla versiolla. Muitakin makuja vähän muutin tähän kakkuun. Nykyään on kyllä tosi kivasti saatavana maidottomia korvikkeita tavallisille maitotuotteille. Meidän lapsella on ollut kokeilussa maidoton ruokavalio, ja luultavasti jatketaan ainakin osittain ilman maitoa. Onneksi onnistuu leipominen hyvin maidottomastikin!
Tein myöhemmin vielä toisen kakun, johon laitoin marjoiksi mustikoita ja Bonnen mangososetta, hyvä yhdistelmä tuli siitäkin.
Smoothiekakku
Pohja:
20 cm irtopohjavuokaan
4 Elovena välipalakeksi kaura-hedelmä tai jokin muu maidoton maku
35 g manteleita
3 rkl Flora culinesse / kasviöljyvalmistetta
Täyte:
150 g mansikoita
2 banaania
2,5 dl soijajugurttia
3 dl Bonne persikkasosetta
6 liivatetta
Hienonna paloitellut keksit ja mantelit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon juokseva flora ja pyöritä vielä hetken aikaa, kunnes seos on tasaista. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele pohjataikina vuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita mansikat, banaanit, jugurtti ja 2,5 dl persikkasoseesta tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
Kuumenna loppu persikkasose (0,5 dl) kattilassa tai mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteet yksitellen ja hämmennä soseeseen. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon tasaisena nauhana kaataen hiljaa sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti