perjantai 19. huhtikuuta 2019
Mustikka-sitruuna -raakakakku
Tein viikonloppuna omien synttäreideni kunniaksi pienen raakakakun, mikä olikin ensimmäinen raakakakkukokeiluni ikinä. Käytin tätä Fazerin ohjetta, mutta jouduin sitä vähän muuttelemaan, koska kaupastamme ei löytynyt päärynä-vanilja -yosaa. Vadelmien sijaan käytin mieluummin mustikoita, kun niitä löytyy vielä omasta pakkasesta.
Kakusta tuli aika pieni, mutta kyllä se riitti pieniin synttärikahvitteluihin. Pohja tässä oli mielestäni tosi hyvä, ja maku muutenkin raikkaan sitruunainen. En saanut täytteestä tehtyä kovin sileää, vaan se jäi rakeiseksi, olisikohan johtunut siitä, että cashew-pähkinät loppuivat kesken ja laitoin täytteeseen lisäksi manteleita. Jos ne eivät soseudu yhtä hyvin? Täytynee siis jatkaa kokeilua ja harjoittelua vielä toisen kerran.
Mustikka-sitruuna- raakakakku
18 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
1 dl manteleita
1 dl kaurahiutaleita
7 tuoretta taatelia, kivet poistettuna
(hyppysellinen suolaa ja kardemummaa)
Täyte:
2 prk (a 125 g) yosa kauravälipala, sitrus
1,5 dl cashewpähkinöitä, 30 min liotettuna
1 tl vaniljauutetta
2 rkl agavesiirappia
1 dl kookosöljyä sulatettuna
1 dl mustikoita
Laita leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, pilkotut taatelit kivet poistettuna, sekä mausteet. Sekoita kaikki sekaisin tasaiseksi massaksi. Painele tasaisesti vuoan pohjalle.
Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät. Laita kaikki täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi massaksi. Kaada reilu puolet täytteestä vuokaan ja laita vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi.
Lisää lopputäytteen joukkoon mustikat ja soseuta sileäksi. Kaada lopputäyte vuokaan. Laita pakastimeen takaisin reiluksi tunniksi, kunnes kakku on täysin jähmettynyt. Ota pakkasesta ja anna sulaa hetki ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti