maanantai 29. lokakuuta 2018

Nutella-brownie

















Olen kokeillut muutamia erilaisia brownie-reseptejä, viimeisimpänä tätä Annin uunissa -blogin juustokakkubrownieta (jossa tosin käytin vadelmien sijaan puolukoita ja herukoita). Nyt uskalsin viimein soveltaa ohjetta itse, kun halusin käyttää nutellapurkin lopun johonkin hyvään. Lisäsin taikinaan myös rouhittuja cashewpähkinöitä. Todella hyvä yhdistelmä oli tämäkin!

Nutella-brownie

150 g voita
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
1,2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl (cashew)-pähkinöitä
n. 1 dl nutellaa

Paloittele suklaat voin kanssa pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä juoksevaksi. Siirrä seos kulhoon ja sekoittele sokeri joukkoon. Anna jäähtyä.

Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kevyesti vispaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan erissä käännellen. Kääntele lopuksi joukkoon rouhitut pähkinät.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 18 x 28 cm). Nostele lusikalla päälle nokareita nutellaa. Marmoroi pinta vetämällä veitsenkärjellä nutellaa ja taikinaa hieman sekaisin.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti