perjantai 6. huhtikuuta 2018
Manna-kaurasämpylät
Tuoreet sämpylät ovat jotain aivan ihanaa. Tämä taikina on helppo sekoitella ilman pitkiä vaivauksia, ja sämpylät ovat ihanan rapeakuorisia. Tähän saa myös hyötykäyttöön kaappiin jääneet mannasuurimot ja leseet. Olen soveltanut reseptin tästä ohjeesta.
Manna-kaurasämpylät
10-12 kpl
4 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnä- tai kauraleseitä
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,4 dl öljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola ja hunaja.
Sekoita joukkoon kuivat aineet, jauhoja lopuksi vähitellen puukauhalla hyvin sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa myös öljy joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi, ei aivan leivottavissa olevaksi.
Kohota liinan alla lämpimässä noin tunti.
Kaada puolet taikinasta hyvin jauhotetulle leivinalustalle. Muotoile jauhojen avulla pötköksi ja taputtele litteämmäksi. Leikkaa veitsellä paloiksi, siirrä ne pellille. Tee sama lopulle taikinalle.
Anna kohota liinan alla n. 15-20 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti