sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kardemumma-kaurakeksit

Kaurakeksit

















Tein tällaisia nopeita keksejä välipalaksi ja retkievääksi. Tuoreena oli tosi hyviä ja pehmeitä, päivän säilytyksen jälkeen oli mielestäni vähän liiankin pehmeitä, kun rapeus oli kadonnut. Mutta maultaan ihania, jos kardemummasta tykkää. Ohje oli kinuskikissalta täältä. Alkuperäisen ohjeen suklaakuorrutteen jätin tällä kertaa kokonaan pois, kun nämä tulivat vain oman käyttöön, ja hyvin kelpasi ilmankin.

Kardemumma-kaurakeksit
n. 20 kappaletta
100 g voita
2 dl tummaa sokeria (muscovado/ruoko/intiaani)
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
4 dl kaurahiutaleita
2 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 kananmuna

Sulata voi. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle n. ruokalusikallisen kokoisia kakkusia. Voit halutessasi vähän muotoilla/ taputella niitä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti