lauantai 23. kesäkuuta 2018

Mansikkajuustokakku

Mansikka-juustokakku



















Halusin tehdä juhannukseksi omalle perheelle jonkun pienen kakun, ja mikä sopisi paremmin keskikesän juhlaan kuin mansikkakakku! Juustokakkua ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan, joten muokkasin tästä ohjeesta itselleni vähän pienemmän version. Kakku onnistui tosi hyvin, oli sopivan makea mutta ei liian, ihanan mansikkainen ja sopivasti hyytynyt seuraavana päivänä.

Mansikkajuustokakku
20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
175 g dominoita
40 g voita

Täyte:
350 g mansikoita
1,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
4 liivatetta
2-3 rkl kiehuvaa vettä

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella painelemalla. Sulata voi. Yhdistä keksimurskan kanssa ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka, sokerit ja soseutetut mansikat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kattilaan liotetut, puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta. Laita takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla (itse rouhin päälle pari palaa valkosuklaata).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti