perjantai 13. heinäkuuta 2018
Myslipatukat
Kesäherkuttelun vastapainoksi tein itse myslipatukoita, jotka ovat sokerittomia terveysherkkuja. Ohje löytyi täältä. Lisäsin kaurahiutaleiden joukkoon vähän (n. 1,5 dl) kauraleseitä, se sopi patukoihin ihan hyvin. Lisukkeena käytin kuivattuja aprikooseja sekä valmista kuivahedelmäsekoitusta, jossa oli rusinoita ja muita hedelmiä. Myös karpalot voisivat sopia tosi hyvin patukoihin.
Myslipatukat
16-20 kpl
2 isohkoa banaania
15 taatelia
7 dl kaurahiutaleita (osa voi olla kauraleseitä)
2 rkl öljyä
2 dl manteleita tai pähkinöitä
n. 150 g kuivahedelmiä, rusinoita, karpaloita tms.
Soseuta pilkotut taatelit ja banaanit yhdessä. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja öljy. Lisää rouhitut pähkinät ja pilkotut hedelmäpalat. Sekoita tasaiseksi massaksi, se onnistuu helpoiten käsin.
Vuoraa n. 20x20 vuoka leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Leikkaa paloiksi lämpimänä. Anna jäähtyä. Myslipatukat säilyvät rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti