Raparperiaika piti vielä hyödyntää, ja halusin tehdä tällä kertaa jonkun hyvän piirakan. Ohjeeksi valikoitui tämä Kinuskikissan raparperiansa. Resepti muistuttaa aika paljon suosittua maisemakahvilan raparperipiirakka -ohjetta. Tein piirakan muutoin alkuperäisen ohjeen mukaan, paitsi vaniljajugurtin sijaan käytin tavallista maustamatonta jugurttia, ja raparperipaloja taisi olla vain n. 6 dl. Piirakasta tuli todella hyvä, paksu ja mehevä, raparperia oli runsaasti ja maut hyvin tasapainossa. Voi olla, että tästä tuli uusi vakio-ohjeeni :)
Raparperiansa
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
Puolikkaaseen pohjataikinasta lisätään:
200 g vaniljajugurttia (käytin maustamatonta jugurttia)
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
Puolikkaaseen pohjataikinasta lisätään:
200 g vaniljajugurttia (käytin maustamatonta jugurttia)
1 muna
Täyte:
n. 7 dl raparperipaloja
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
2 munaa
n. 7 dl raparperipaloja
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
2 munaa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljajugurtti ja muna. Kaada se voidellun, korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).
Leikkaa raparperit paloiksi. Levitä ne pohjan päälle.
Sekoita vaniljarahka, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparpereiden päälle.
Ripottele pinnalle toinen puolikas pohjataikinasta muruiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti