lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kaurainen pataleipä


Kaurainen pataleipä

















Pataleivistä innostuneena olen kokeillut muutamia erilaisia leipiä, joista yksi on tämä Ranteita myöjen taikinassa -blogin nopea kaurapataleipä. Tykkään siitä, että vehnäjauhojen lisäksi tässä on käytetty myös reilusti kaurahiutaleita ja -leseitä. Nopeus on myös valttia, jos joskus keksii haluta pataleipää samana päivänä, jolloin yön yli kohottaminen ei enää onnistu. Laitoin ohjeen tähän itsellenikin talteen:

Kaurainen pataleipä
3,5 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
2 dl kaurahiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita hyvin.

Lisää jauhot ja sekoita kaikki aineet hyvin yhteen, älä vaivaa. Pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen. Kohota leipää 30 minuuttia liinalla peitettynä.

Laita pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota pata uunista ja nakkaa leipä pataan, ripottele päälle vähän jauhoja. Laita kansi päälle ja uuniin.

Paista uunin alatasolla 30 minuuttia ja ota kansi pois. Jatka paistamista vielä ilman kantta n. 15 minuuttia. Annan jäähtyä ja nauti lämpöisenä voin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti