
Poikani kaverisynttäreille leivoin merirosvolaivan muotoisen mansikka-suklaatäytekakun, pojan toiveen mukaan. En ole näitä levykakkupohjasta kasattavia kakkuja kovin montaa tehnyt, ja täytekakkuja muutenkin tulee tehtyä melko harvoin, mutta ihme kyllä tämä yllätti helppoudellaan. Koristelukin oli helppoa kun karkkeja vaan aseteltiin kakun pintaan. Valmiissa kakussa oli vielä purje keskellä.
Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia.
Ota levykakkupohja uunista ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta.
Leikkaa jäähtynyt pohja sopivan muotoisiksi, laivan mallisiksi paloiksi. Tee sen jälkeen täyte.
Mansikkatäyte:
3 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
320 g pakastemansikoita sulatettuna
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sokeria
n. 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja soseuta mansikat. Lisää tuorejuusto ja mansikat kerman joukkoon. Mausta sokereilla. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhetta tarpeen mukaan.
Kokoa kakku. Kostuta kerrokset esim. vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai marjamehulla. Kuorrutteeksi valmista suklaakermavaahto.
Suklaakerma:
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kerman joukkoon.
Kuorruta täytetty kakku suklaakermalla. Koristele karkeilla, kekseillä yms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti