keskiviikko 31. lokakuuta 2018
Karpalo-kaurakeksit & maapähkinävoikeksit
Löysin vanhan reseptikansion välistä tällaisen keksiohjeen, joka päätyi kokeiluun, kun halusimme yksi päivä poikani kanssa leipoa jotakin. Hänestä on tullut hyvin innokas apukokki, on tainnut ymmärtää, että apukokki saa lopuksi kaapia kulhot :)
Kekseistä tuli oikein hyviä. Vähän vähensin sokerin määrää, koska olen huomannut, että monesti kyllä riittää vähempikin. Tällä kertaa jätimme myös pähkinät pois.
Kuvan pienemmät keksit ovat maapähkinävoikeksejä, jotka on tehty tällä lidlin ohjeella. Niistäkin tuli ihan hauskoja, maistuu mukavasti pähkinältä, mutta kelpasivat lapsillekin, jotka eivät tuosta maapähkinävoista muuten tykkää.
Karpalo-kaurakeksit
8-10 kpl
3 rkl voita tai margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
1,2 dl ruokokidesokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kuivattuja karpaloita
(50 g cashewpähkinöitä)
Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleiden kanssa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperille. Jätä reilusti leviämisvaraa.
Paista 175 asteessa n. 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Maapähkinävoikeksit
n. 10-12 kpl
1 dl maapähkinävoita
1 dl ruokokidesokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Sekoita kulhossa maapähkinävoi, ruokokidesokeri, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Riko joukkoon kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinamassaksi.
Ota taikinasta noin ruokalusikan kokoisia paloja, pyöritä ne palloiksi ja asettele pallot leivinpaperin päälle uuninpellille hieman litistäen. Paina haarukalla jokaiseen keksiin kuvio.
Paista keksejä 175 asteessa noin 7-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti