maanantai 25. tammikuuta 2021

Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

Tällä ohjeella olen tehnyt muutaman kerran suolaista piirakkaa, jos on ollut tarve kasvisversiolle, tai kuten nyt, oli ylimääräistä vuohenjuustoa menossa vanhaksi. Kuvaksi kerkesi valitettavasti jo puoliksi syöty piirakka 😀.

Vuohenjuusto-tomaattipiirakka
24 cm vuokaan

Pohja:
125 g voita
1,5 dl ruis- tai spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä


Täyte:
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
150 g vuohenjuustoa
50-100 g kirsikkatomaatteja
suolaa ja mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl timjamia
juustoraastetta

Pehmennä margariini mikrossa, ei aivan sulaksi. Sekoita joukkoon suola ja jauhot. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.

Silppua sipulit, kuullota ne öljyssä paistinpannulla. Pilko vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja halkaisee tomaatit. Laita pohjan päälle sipuliseos, vuohenjuusto ja tomaatit, ripsauta päälle suolaa ja mustapippuria.

Vispaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma, vispaa tasaiseksi. Mausta timjamilla. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia.


Vuohenjuustopiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti