Tällä kertaa kokeilin tehdä täytekakun kokonaan maidottomana. Läheisestä kaupasta löytyi paljon kehuttua Surewhip-kermaa, joten tein täytteen moussen ja kermapursotukset sillä. Hyvin toimi ja makukin oli mielestäni kohdillaan.
Kakkupohja
24 cm vuokaan
5 munaa
0,7 x munien paino grammoina sokeria
0,7 x munien paino jauhoja (osa voi olla perunajauhoja)
1 tl/ 2 dl jauhoja leivinjauhetta
Voitele ja jauhota vuoka kauttaaltaan. Riko munat isoon kulhoon ja punnitsee. Vaahdota aluksi pelkkiä munia hetki ja lisää sitten sokeri ohuena nauhana. Vaahdota niin kauan kunnes vaahto on valkoista ja paksua, se pysyy vatkaimellasi päässä tai saat muodostettua taikinan pintaan pysyvän kuvion.
Siivilöi jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) vaahtoon. Sekoita tasaiseksi esim. nuolijalla varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa pohjan koosta riippuen 30-45 minuuttia.
Anna pohjan levätä vuoassa 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa puhtaalle, kevyesti sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä vuoka päällä, jotta kosteus ei haihdu kakkupohjasta.
Maidoton mustikkatäyte:
4 dl surewhip -kermaa
3 dl vaniljaista soijajugurttia
3 rkl sokeria
4 dl pakastemustikoita
5 liivatetta
tilkka vettä
Kostutukseen:
n. 2 dl soijamaitoa tai vastaavaa
2 tl vaniljasokeria
Pursotukset:
3 dl Surewhip-kermaa
sokeria
sinistä elintarvikeväriä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa surewhip tai vastaava maidoton kerma vaahdoksi. Soseuta kohmeiset mustikat ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää kerman joukkkoon soijajugurtti ja mustikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Purista liotetut liivatteet ja liuota kuumaan veteen. Kaada moussen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kokoa kakku vuokaan. Aseta pohjalle kakkupohja, kostuta (itse käytin vaniljasokerilla maustettua soijamaitoa) ja kaada päälle puolet moussesta. Aseta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja kaada päälle loput mousset. Laita päälle viimeinen kakkupohja, kostuta.
Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja/tai vaniljasokerilla.
Koristele kakku sokerimassa ja kermapursotuksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti