keskiviikko 24. heinäkuuta 2019
Terveelliset punaherukkamuffinssit
Punaherukoita on alkanut kypsyä kovaa vauhtia ja niitä on kiva käyttää leivonnassa tuomaan kirpakkuutta. Nyt halusin tehdä terveellisempiä muffinsseja, joten muokkasin tästä ohjeesta oman version. Nämä muffinssit ovat sokerittomia ja maidottomia. Myös gluteenittomia, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita. Muffinsseista tuli tosi kivoja ja hyvänmakuisia, koostumus oli mielestäni myös oikein onnistunut.
Punaherukkamuffinssit
10 kpl
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
1 kypsä banaani
1 dl kaura-/soijajugurttia
0,25 dl maidotonta maitojuomaa (mantelimaito tms.)
2 rkl hunajaa
0,5 tl vanilja-aromia
2 rkl (kookos)-öljyä
reilu 1 dl punaherukoita tai muita marjoja
Hienonna kaurahiutaleet ja pellavansiemenet sauvasekoittimella tai blenderillä jauhoksi. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon leivinjauhe ja sooda.
Soseuta yhdessä banaani, kananmuna, jugurtti, hunaja, vanilja ja maito. Lisää seos jauhojen joukkoon. Lisää mukaan myös sulatettu kookosöljy. Sekoita hyvin tasaiseksi. Anna taikinan seistä ja jauhojen turvota hetken aikaa.
Lisää taikinaan punaherukat. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin (vuoat saa tulla lähes täyteen). Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti