maanantai 29. heinäkuuta 2019
Maisemakahvilan punaherukkapiirakka
Maisemakahvilan raparperipiirakka on kovin suosittu ohje, jota joskus on tullut itsekin kokeiltua. Nyt halusin tehdä jotain ihanaa piirakkaa punaherukoista, joten päätin tehdä samalla ohjeella puolikkaan annoksen piirakkavuokaan. Vaikka resepti on aika pitkä niin piirakan valmistus on helppoa. Monet rahkapiirakat paranevat jäähtyessään, mutta minusta tämä oli huippuhyvää vähän lämpimänä.
Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 dl ruokokidesokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
125 g voita tai margariinia
Pohjataikinaan:
2/3 osaa muruseoksesta
1/2 kananmuna
1 dl piimää
Väliin:
4-5 dl punaherukoita
Rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
1 ja 1/2 kananmuna
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1/3 osa muruseoksesta
Valmistusohje:
Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa keskenään, lisää joukkoon sulatettu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 osa seoksesta sivuun. Loppuun määrään lisää piimä sekä puolikas kananmuna (vatkaa munan rakenne rikki voimakkaasti sekoittamalla).
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka tai korkeareunainen piirasvuoka leivinpaperilla tai voitele hyvin. Kaada pohjataikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle punaherukat.
Täytettä varten sekoita rahka, kananmunat ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan marjojen päälle. Ripottele rahkaseoksen päälle loppu muruseos.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti