tiistai 18. kesäkuuta 2019
Kinkku-juustosarvet
Löysin jostain leivontakirjasta tämän kinkku-juustosarvien ohjeen ja kokeilin sitä yksi ilta. Simppeli ja hyvä ohje! Parhaita nämä sarvet ovat heti tuoreena.
Kinkku-juustosarvet
12 kpl
Taikina:
2 dl maitoa
30 g hiivaa
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
50 margariinia
Täyte:
50-100 g kinkkusuikaleita
50-100 g juustoraastetta
Voiteluun:
Kananmunaa
Pinnalle halutessasi:
Juustoraastetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista, sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu ja jäähdytetty margariini. Anna taikinan kohota hyvin, n. 45 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa molemmat kuuteen sektoriin. Ripottele kinkkusuikaleita ja juustoraastetta kolmioiden leveään päähän. Kieritä ne rullalle leveästä päästä alkaen. Muotoile sarviksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota n. puoli tuntia.
Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti