keskiviikko 29. toukokuuta 2019
Terveellinen ananasleipä (sokeriton)
Löysin tämän kivalta vaikuttavan ananasleivän tai -kakun ohjeen terve.fi sivustolta ja päätin kokeilla sopivan tilaisuuden tullen. Nyt tein sitä lapsille välipala-/ iltapalaherkuksi. Ohje oli helppo ja leipä teki hyvin kauppansa. Alkuperäinen ohje on gluteeniton, mutta itse tein ihan normaaleista jauhoista, muisteekseni käytin sekaisin speltti- ja vehnäjauhoja. Ohje on myös valmiiksi maidoton.
Ananasleipä
2 kananmunaa
1 dl sulatettua kookosöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 tölkki ananasmurskaa
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita yhteen sulan kookosöljyn kanssa. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kuivat aineet. Lisää ne sitten kananmuna-öljyseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi taikinaan ananasmurska mehuineen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (leipä-)vuokaan (itse käytin silikonista sydänvuokaa). Paista uunin keskitasolla kiertoilmalla 200 asteessa n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla, itsellä riitti vähempi paistoaika. Anna leivän jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti