torstai 30. toukokuuta 2019
Omenapiirakka limellä
Leivoimme viikonloppuna poikani kanssa omenapiirakkaa, ajatuksena käyttää viimeisiä omenalohkoja pakkasesta pois. Tämä ohje löytyi "Nam! Suolaista ja makeaa" -nimisestä kirjasta. Limen mehusta ja kuoriraasteesta tuli ihan kiva lisä muuten aika perinteiseen piirakkaan, se ei kuitenkaan maistunut liian voimakkaasti. Teimme piirakan maidottomana käyttäen soijajugurttia ja maidotonta margariinia öljyn sijaan.
Omena-limepiirakka
1,5 dl jugurttia, kermaviiliä tai piimää
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
0,5 limen mehu
2 omenaa
Kuorrute:
2 dl fariinisokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
0,5 limen mehu.
Sekoita jugurtti, öljy ja kananmunat keskenään, älä vatkaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä raastettu limen kuori ja mehu. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halk. 24-26 cm). Huomaa, että kakusta tulee aika korkea. Aseta taikinan päälle kuoritut ja lohkotut omenat.
Valmista kuorrute sekoittamalla kuorrutteen ainekset yhteen. Ripottele seos omenoiden päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti