maanantai 17. syyskuuta 2018
Terveellisempi keikauskakku
Omenakauden jatkuessa ajattelin kokeilla uudestaan keikauskakkua, ensimmäinen kokeilu oli niin onnistunut. Tällä kertaa käytin reseptin pohjana tätä K-ruoka sivuston ohjetta, muokkasin sitä hieman terveellisempään suuntaan. Vähensin sokerin määrää reilusti (mitä ei kyllä lopputuloksesta huomannut - makeaa oli) ja osan rasvasta korvasin jugurtilla. Omenaviipaleita sai olla paksu kerros ja oli kyllä tosi hyvää tämäkin kakku, ainakin se nopeasti katosi kotona.
Vuokaan:
500 g omenoita
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1,5 rkl fariinisokeria
kanelia
Kakkupohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 kananmunaa
100 g voita sulatettuna
0,75 dl maustamatonta jugurttia
Kuori ja viipaloi omenat. Levitä kakkuvuoan pohjalle margariini, ripottele pohjalle myös fariinisokeri ja kanelia. Asettele omenaviipaleet pohjalle.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, voi ja jugurtti. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan omenapalojen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n .40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti