sunnuntai 10. kesäkuuta 2018
Raparperipullat
Pakastimen tyhjennyksen jatkuessa sieltä löytyi myös rasia viimevuotista raparperihilloketta. Jääkaapissa oli myös päiväyksen ohittanut hiivapaketti, joten päätin tehdä niistä raparperipullia. Pullataikina oli ihan perusohje 2,5 desiin maitoa. Jauhojen loppuessa kesken käytin 1,5 dl speltti jauhoja. Hyviä pullia tuli näinkin!
Pullataikina:
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
7,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
n. 1 dl raparperihilloketta / -hilloa
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
Sokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen aluksi vatkaten. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (0,5-1 h).
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa pötköstä 12 palaa. Pyörittele palat pulliksi ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Paina pulliin esim. juomalasin pohjalla syvennys. Anna pullien kohota liinan alla puoli tuntia.
Laita kohonneiden pullien syvennykseen hilloketta. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle sokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti