Muffinsseja on vuosien myötä tullut kokeiltua vaikka minkälaisia, mutta nyt vasta tein ensimmäistä kertaa raparperimuffinsseja. Sain siskoltani raparperia, ja koska se ei kuulu lasten suosikkeihin (omiin kyllä ehdottomasti kuuluu!) niin ajattelin kokeilla, josko se maistuisi muffinsseissa. Liisa Westerbergin blogista löytyi vielä tämä ihana resepti, jonka mukaan muffinssit tein. Laitoin raparperia vähän alakanttiin, ja omasta mielestäni sitä oli valmiissa muffinsseissa liian vähän, joten ensi kerralla kannattaa kyllä laittaa ainakin tuo ohjeessa mainittu määrä.
Raparperi-murumuffinssit
14 kpl
Taikina:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
4 dl raparperia pieninä paloina
Muruseos:
75 g voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sulatettu voi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Lisää maito. Kääntele raparperinpalat taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja valmista muruseos. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot kylmään voihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Nostele kasa muruseosta jokaisen muffinin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti